A Magyar Katolikus Családegyesület Elnöksége üdvözli az EGY KÖZÜLÜNK (ONE OF US) európai polgári kezdeményezést és támogatásáról biztosítja a kezdeményezés magyarországi koordinálását vállaló EGYÜTT AZ ÉLETÉRT közhasznú egyesületet.
 
2013. február 3-án az Úrangyala elimádkozása után XVI. Benedek pápa az Olaszországban február első vasárnapján ünnepelt Élet Napjához kapcsolódva így szólt: „Csatlakozom az olasz püspökökhöz, akik üzenetükben arra hívnak fel, hogy a jelenlegi válságra adott hatékony válaszkénttámogassuk az életet és a családot. Üdvözlöm a Pro Life mozgalmat és kívánom, hogy az EGY KÖZÜLÜNK kezdeményezéssikeres legyen és így Európa mindig olyan hely legyen, ahol minden emberi személy méltóságát védelmezik.”
 
Az EGY KÖZÜLÜNK kezdeményezés tárgya az emberi méltóság, az élethez való jog és minden ember integritásának jogi védelme a fogantatás pillanatától kezdve, valamennyi releváns területen, ami az EU hatáskörébe tartozik.Az Európai Unió Bírósága megállapítása szerint az embrió minden ember fejlődésének kezdete. Az EU politikája koherenciájának érdekében fontos tehát, hogy minden olyan területen, amelyen az emberi embrió élete veszélynek van kitéve, megtiltsa,ill.fejezzebe minden olyan tevékenység anyagi támogatását, amelyekben feltételezhetően emberi embriók életének kioltása történik. Különösen a kutatásban, a fejlesztési támogatásbanés a közegészségügy területén szükséges ezt az elvet követni.
 
Az Európai Polgári Kezdeményezés olyan új lehetőség az Európai Unióban, amely arra szolgál, hogy az állampolgárok jogszabályjavaslatot indítványozzanak uniós szinten, az Európai Unió hatáskörébe tartozó kérdésekben, az érvényességéhez legalább 1 millió európai aláírás összegyűjtése szükséges. Az EGY KÖZÜLÜNK Európai Polgári Kezdeményezés azt tűzte ki célul, hogy a fogantatástól kezdve minden embert illessen meg az élethez és a méltósághoz való jog, illetve, hogy uniós pénzekből ne fedezzék az embriók elpusztításával járó kutatásokat.
 
A kezdeményezésről részletek a http://www.oneofus.eu/hu/ és a http://www.egykozulunk.hu honlapon találhatók. Ezeken keresztül lehet aláírással elektronikusan csatlakozni a kezdeményezéshez és innen tölthető le a postai úton azEGYÜTT AZ ÉLETÉRT,2890 Tata, Pf. 75. címre beküldendő hivatalos, az Európai Bizottság által kiadott aláíróív. (Internetkapcsolat hiányában erre a címre írt kérésre kaphatók aláíróívek.) Az aláírásgyűjtés 2013. nov. 1-ig tart.
 
A Magyar Katolikus Családegyesület elnöksége nevében
Bp. 2013. febr. 13.
Bíró László püspök
az MKPK Családreferens püspöke
 
(Forrás: Magyar Kurír)