Napjainkban egymást érik a kereskedelmi televíziókban sugárzott különböző tehetségkutató versenyek, amelyeknek döntő többsége azonban nem az EMBER-ről, nem a TEHETSÉG-ről szól, hanem az üzletről. A hitből fakadó, szeretettel átadott, közzétett művészi értékek alig-alig jutnak el hozzánk. Pedig ezekre a ma emberének nagyon nagy szüksége volna. 
 
Ezt felismerve hirdeti meg az Egyházmegyei Szent István Művelődési Ház a Hit Évében az I. Egyházmegyei „Ki mit tud?”-ot. Egy olyan versenyt, amelynek középpontjában az Istentől kapott tehetség áll. 
 
Az I. Egyházmegyei „Ki mit tud?” fővédnöke Spányi Antal megyés püspök atya. 
 
A Székesfehérvári Egyházmegye nagy területet ölel fel, bár nem tartozik a legnagyobbak közé hazánkban. Több nagyváros (köztük két megyeszékhely) és számos további, gazdag kulturális életet élő település tartozik területéhez. Hatalmas kincseink vannak, melyeket a világ elé kell tárnunk. Ne rejtegessük talentumainkat!
 
Az I. Egyházmegyei „Ki mit tud?” résztvevői neves és hiteles szakemberekből álló zsűri előtt mutathatják meg tehetségüket, az alábbi művészeti ágakban:
 
- Ének - egyházi ének
- Népdal - népzene
- Néptánc - tánc
- Vers - próza
- Hangszeres zene 
- Színdarab
- Keresztény pop-rock zene
 
Három kategóriában hirdetjük meg a versenyt: 14 év alattiaknak és 14 év felettieknek, továbbá újdonságként a „Ki mit tud?”-ok történetében, családi kategóriában is lehet nevezni!
 
Jelentkezhet bárki, aki a Székesfehérvári Egyházmegye területén él, vagy itt dolgozik. A versenyen való indulás nem kötött felekezeti hovatartozáshoz! 
 
Jelentkezési határidő: 2013. március 31. (Húsvét vasárnap)
 
Az I. Egyházmegyei „Ki mit tud?” döntője Pünkösd előtt, május 18-án, szombaton lesz a Szent István Művelődési Házban.
Az előválogatót (vagy több jelentkező esetén előválogatókat) Húsvét és Pünkösd között rendezzük meg, ugyancsak a Szent István Művelődési Házban.
 
Bár a vetélkedés célja nyilvánvalóan a művészi értékek közkinccsé tétele, azért nem maradhatnak el a méltó jutalmak sem. Minden művészeti ágban és kategóriában értékes jutalmak várnak a legjobbakra!
 
A jelentkezési lapok letölthetőek a
Szent István Művelődési Ház > www.szentistvanmuvelodesihaz.hu
és a Székesfehérvár Egyházmegye > www.szfvar.katolikus.hu
honlapjáról, illetve megtalálhatóak a helyi plébániákon!
 
Levélcímünk: Szent István Művelődési Ház, 8000 Székesfehérvár, Liszt Ferenc utca 1.
 
A jelentkezőknek részletes ismertetést küldünk a verseny tervezett rendjéről.
 
Várunk tehát erre a nemes vetélkedésre kicsinyeket és nagyokat, fiatalokat és kevésbé fiatalokat egyaránt! Ne feledjék, családok is nevezhetnek!
 
Béres Miklós, Nagy István
Szent István Művelődési Ház
Videó: Somogyi Tamás és BPK
Bővebben: ITT