SZENT SZŰZ, AZ EGYHÁZ ANYJA PLÉBÁNIA

ÉRD – TUSCULANUM

Hirdetés

2016. február 7.

 

Gyóntatás rendje:  csak a hétköznapi és a szombati szentmisék előtt fél órával.

 

- Hamvazószerdával megkezdődik a nagyböjt. A Katolikus Egyház hamvazószerdára és nagypéntekre szigorú böjtöt rendel: a 18 és 60 év közötti híveknek csak háromszor lehet étkezniük és egyszer jóllakniuk. E két napon és nagyböjt többi péntekén 14 évesnél idősebb tagjait arra kéri az Egyház, hogy a böjti fegyelem részeként ne fogyasszanak húst.

 

-  Pénteken, ahogy a nagyböjtben ezután mindig, 17.30 órától keresztúti ájtatosságot tartunk.

 

- Nagyböjt 4. vasárnapján szolgáltatjuk ki templomunkban a betegek szentségét. Azért, hogy méltóan készüljön mindenki a szentség felvételére, előtte gyónási lehetőséget biztosítunk. Kérjük, aki a szentséget fel kívánja venni, írja fel elérhetőségeit a templom újságos asztalán megtalálható jelentkezési lapra.

 

- Várjuk azokat a fiatalokat, akik a vasárnapi 11.00 órai szentmise zenei szolgálatában részt szeretnének venni, kérjük jelentkezzenek a sekrestyében.

 

Egyházközségünk elérhető az interneten a www.erdtusculanum.hu címen.

További hírek, események a HÍREK, AKTUALITÁSOK menüpont alatt találhatók.  


A hirdetéseket e-mailban is elküldjük azoknak, akik ezt igénylik. Jelentkezni a levelező listára az info'kukac'erdtusculanum'pont'hu címre írt levéllel lehet. A feliratkozók, a hirdetések mellett hasznos információkat tudnak megosztani egymással. Várjuk jelentkezését!

Ha bármilyen hasznos hírt, információt, mely templomunkhoz kapcsolódik - vagy az idejáróknak érdekes lehet -, szeretné itt megosztani, a fenti mail címre küldött levéllel megteheti.