SZENT SZŰZ, AZ EGYHÁZ ANYJA PLÉBÁNIA

ÉRD – TUSCULANUM

Hirdetés

2017. március 26.

 

Gyóntatás rendje:  csak a hétköznapi és a szombati szentmisék előtt fél órával.

 

- Pénteken 17.30 órától keresztúti ájtatosságot tartunk, közben gyóntatás lesz.

-  Jövő vasárnap a Szentföld javára lesz gyűjtés

- A héten még hozhatunk tartós élelmiszert a rászorulóknak. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia felhívása:  "Az irgalmasság tetteinek közös gyakorlására hívjuk a testvéreket, amikor idén újra meghirdetjük a nagyböjti tartós élelmiszer-gyűjtést templomainkban. Ezzel egy ősegyházi hagyományt elevenítünk fel, hiszen az első század keresztényei a kenyértörésre hozták magukkal a szegényeknek szánt adományaikat. Az ő példájukat követve, kérjük, hozzák el a szentmisékre tartós élelmiszer felajánlásukat és tegyék a templomban erre kijelölt helyre. A legkisebb adománnyal is a felebaráti szeretet csodája valósul meg közöttünk. A templomainkban összegyűjtött élelmiszerek nem csak táplálékot jelentenek, hanem üzenetet is visznek magukkal, a Gondviselő Isten kézzelfogható szeretetét a nélkülöző családokba."

 

- Virágvasárnap előtt április 7-én és 8-án lelkigyakorlatot tartunk, Kovács Zoltán martonvásári plébános atya vezetésével.

 

- Az Isteni Irgalmasság Vasárnapján (Húsvét 2. vasárnapja) szolgáltatjuk ki templomunkban a betegek szentségét.

 

Egyházközségünk elérhető az interneten a www.erdtusculanum.hu címen.

További hírek, események a HÍREK, AKTUALITÁSOK menüpont alatt találhatók.  


A hirdetéseket e-mailban is elküldjük azoknak, akik ezt igénylik. Jelentkezni a levelező listára az info'kukac'erdtusculanum'pont'hu címre írt levéllel lehet. A feliratkozók, a hirdetések mellett hasznos információkat tudnak megosztani egymással. Várjuk jelentkezését!

Ha bármilyen hasznos hírt, információt, mely templomunkhoz kapcsolódik - vagy az idejáróknak érdekes lehet -, szeretné itt megosztani, a fenti mail címre küldött levéllel megteheti.